Basında Biz / Haberler
arrow_back Geri Dön

İmaş Makina Sanayi A.Ş. Halka Arz Oluyor

İmaş Makina Sanayi A.Ş. Halka Arz Oluyor
19.04.2022

Tahıl değirmenciliği ve yem fabrikaları makinaları, şerit testere ürünleri ve çelik yapı sistemleriyle ihracat yapan, aynı zamanda anahtar teslimi entegre fabrika çözümleri de sunan İmaş Makina,halka arz ediliyor. Başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan İmaş Makina’nın halka arzı için talep toplama tarihleri 20-21-22Nisan 2022 olarak belirlendi.

 

İttifak Holding’in makina sektöründe 33 yıldır faaliyet gösteren şirketi ve sektörünün öncü kuruluşlarından biri olan İmaş Makina Sanayi A.Ş.’nin şirket paylarının halka arzı için yapılan başvuru Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 20-21-22 Nisan tarihlerinde A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile ve “sabit fiyatla talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemi” ile gerçekleştirilecek halka arzda fiyat, 1 TL nominal değerli hisse için15 TL olarak belirlendi.

“Halka arzın toplam büyüklüğü 210 milyon TL olacak”

Buğday, mısır, çavdar, yulaf, arpa gibi tahılların un ve irmik haline getirilmesinde kullanılan makinelerin ve anahtar teslimi tesislerin üretilmesi ve kurulması faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla 1989 yılında İttifak Holding bünyesinde kurulmuş olan İmaş; günümüzde tahıl değirmenciliği sektöründe Milleral, yem değirmenciliği sektöründe Viteral, şeritli ve daire testere tezgahları sektöründe Cuteral ve çelik konstrüksiyon sektöründe Steral, yedek parça ve servis hizmetinde ProSupport markalarıyla yaptığı üretim ve satış faaliyetleriyle 5 kıtada 100'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. İmaş Makina’nın halka arzında, şirketin çıkarılmış sermayesi 30 milyon TL’den 37 milyon TL’ye artırılarak ihraç edilecek 7 milyon TL nominal değerli payların yanı sıra,mevcut ortak İttifak Holding’in sahip olduğu 7 milyon TL nominal değerli paylar satışa sunulacak. İmaşMakina’nın sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam14 milyon TL nominal değerli payların satışı sonrası şirketin halka açıklık oranı % 37.84olurken, halka arzın toplam büyüklüğü 210 milyon TL olacak.

 

“Üretim kapasitemizi, rekabet gücümüzü ve pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz”

Halka arz geliri ile İmaş Makina’nın sermaye yapısının daha da güçlendirileceğine ve üretim kapasitesinin artırılacağına değinen İmaş Makina Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru, İmaş olarak teknolojiyi yakından takip eden, kalitesini her daim güncel tutmak için önemli yatırımlar vesürekli AR&GE çalışmaları yapan bir şirketiz.Bugün tahıl değirmenciliği sektöründe Milleral, yem değirmenciliği sektöründe Viteral, şeritli ve daire testere tezgahları sektöründe Cuteral, çelik konstrüksiyon sektöründe Steral, yedek parça ve servis hizmetinde ProSupport markalarımızla yaptığımız üretim ve satış faaliyetlerimizle 5 kıtada 100'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.Halka arzdan elde edeceğimiz gelirleöz kaynaklarımızı ve finansal yapımızı daha da güçlendireceğiz. Yapacağımız kapasite artırımı, peşin hammadde tedariki ve teknoloji yenilemeleriyle rekabet gücümüzü arttırarak,hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda payımızı daha da artırmayı ve yeni pazarlarda kendimizi daha iyi tanıtmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

İMAŞ MAKİNA HAKKINDA:

İmaş Makina Sanayi, 1989 yılında buğday, mısır, çavdar, yulaf, arpa gibi tahılların un ve irmik haline getirilmesinde kullanılan makinelerin ve anahtar teslimi tesislerin üretilmesi ve kurulması faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla İttifak Holding bünyesinde kurulmuştur. İmaş 56.090 metrekare alan üzerinde 29.285 metrekare kapalı alana sahip modern tesislerinde; tahıl değirmenciliği sektöründe Milleral, yem değirmenciliği sektöründe Viteral, şeritli ve daire testere tezgahları sektöründe Cuteral ve çelik konstrüksiyon sektöründe Steral, yedek parça ve servis hizmetinde ProSupport markalarıyla üretim ve satış faaliyetlerini yürütmekte 5 kıtada 100'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.İmaş Makina, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin verilerine göre Turkishtime'ın düzenlediği "Ar&Ge 250, Türkiye'nin En Çok AR-GE Harcaması Yapan Şirketleri" araştırmasında 2020 yılında makine sektöründe AR-GE'ye en fazla harcama yapan ilk 10 şirket arasına girmiştir ve “Türkiye AR-GE Harcaması Yapan Şirketler-İlk 250” listesinde 174. sırada yer almıştır.